Alesana – zespół muzyczny grający , pochodzący z Raleigh w stanie Karolina Północna. Został założony w październiku 2004 roku przez Shawna Milke'a, Patricka Thompsona, Dennisa Lee i Stevena Tomany.

Obecny skład:
Dennis Lee - screaming (2004–)
Shawn Milke - Główny wokal, gitara rytmiczna, pianino (2004-)
Pat Thompson - Gitara prowadząca (2004-)
Jeremy Bryan - Perkusja (2005-)
Shane Crump - Gitara basowa (2007-2008; 2008-)
Alex Torres - Gitara prowadząca (2010-)

Byli członkowie:
Adam "Huckleberry" Ferguson - Gitara rytmiczna, wokal (2005–2008)
Jake Campbell - Gitara prowadząca (2008-2010) Gitara basowa (2008)
Steven Tomany - Gitara basowa (2004–2007)
Will Anderson- Perkusja (2005)

Dyskografia:
*2005 - Try This With Your Eyes Closed EP
*2006 - On Frail Wings of Vanity and Wax
*2008 - Where Myth Fades to Legend
*2010 - The Emptiness
*2011 - A Place Where The Sun Is Silent

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło