AMEBIX - zespół grający crust punk. Założony w Angli w Bristolu w 1978 roku, funkcjonował do 1987. Dopiero w 2008 reaktywował się ponownie. Skład zespołu kilkakrotnie się zmieniał, obecnie grają w nim:
- Rob "The Baron" Miller - wokal, bas (1978-1987, 2008)
- Stig - gitara,drugi wokal (1978-1987, 2008)
- Ray Mayorga - perkusja (od 2008)

Dyskografia:
- Who's the Enemy EP, 1982 (Spiderleg Records)
- Winter single, 1983 (Spiderleg Records)
- No Sanctuary EP, 1984 (Spiderleg Records)
- Arise! LP, 1985 (Alternative Tentacles)
- Monolith LP, 1987 (Heavy Metal Records)
-Sonic Mass LP, 2011 (Easy Action / Amebix Records)

Składanki i albumy live:

- demo, 1979 (self-released)
- No Gods live LP, 1985
- No Masters live LP, 1986
- Right to Ride demo, 1987 (self-released)
- The Power Remains LP, 1994 (Skuld Releases)
- Beginning of the End bootleg compilation, 1998
- Make Some Fucking Noise live LP, 2003 (Arson Records)
- No Sanctuary: The Spiderleg Recordings compilation, 2008 (Alternative Tentacles)


User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło