Andrzej Rybiński (ur. 30 października 1949 w Łodzi) – polski piosenkarz, gitarzysta, kompozytor.

Na początku lat 70. współtworzył z Januszem Krukiem i Elżbietą Dmoch grupę 2 plus 1. W czerwcu 1971 roku z żoną Elizą Grochowiecką i Zbigniewem Hołdysem założył własny zespół Andrzej i Eliza. Od 1974 r. w zespole występował również brat artysty Jerzy Rybiński. Po rozpadzie zespołu w lipcu 1981 r. Andrzej Rybiński rozpoczął karierę solową.

Dyskografia:
Andrzej i Eliza
1972 - Drzewo rodzinne
1973 - Czas relaksu
1977 - Buty, buty...
1980 - Od jutra już
Albumy solowe
1986 - Andrzej Rybiński
2000 - Mam czas na relaks

Przeboje :
Nie liczę godzin i lat
Pocieszanka
Zima tuż

Nowsze produkcje :
K.B.M - Singel 2006

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło