Białas dokładniej Mateusz Karaś. Raper z podwarszawskiego Teresina. Założyciel składu Tylko Tłusto (z Dannym) oraz Studia Wagon.

Białas działa na scenie hip-hopowej od wielu lat, głównie udziela się w wszelakich bitwach freestylowych co zaowocowało między innymi występami w finałach (WBW 2009, WOW 2008).

Dyskografia:
Białas - Tętno EP [2004?]
Białas - H8ME MIXTAPE vol. 1 [2006]
BiałasMMX - Miej wiare EP [2007]
Białas - H8ME MIXTAPE vol. 2 [2007]
Białas - H8ME MIXTAPE vol. 3 [2008]
Białas - Love Me Mixtape [2008]
Białas - Kiedyś i teraz człowieku MIXTAPE [2008]
Solar/Białas - Dzień Chuja SP [2009]
Solar/Białas - Na Czczo MIXTAPE [2009]
Białas - Nie jestem w 4mie [2009]
Solar/Białas - Burza po Ciszy MIXTAPE [2010]
Solar/Białas - Żegnaj SP [2010]
Białas/Kazzam - Zakazane Owoce EP [2010]
Solar/Białas - Odliczanie MIXTAPE [2011]
Solar/Białas - Z oślej ławki MIXTAPE [2011]
Solar/Białas - Z ostatniej ławki [2011]
Solar/Białas - ToNiePolskeYess MIXTAPE [2012]
Solar/Białas - Stage Daving [2013]
Białas/King Tomb - Booking Mixtape [2015]



http://solarbialas.blogspot.com Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło