Comeback Kid powstał latem 2000 roku. Po wydaniu demo w 2002 roku zainteresowało się nimi Facedown Records. Razem z tą wytwórnią nagrali swój debiutancki album Turn It Around. W 2004 roku zespół ruszył w trasę po Stanach. W listopadzie 2004 Comeback Kid znów weszli do studia, aby nagrać nowy album (Wake the Dead). Ukazał się on w lutym 2005 roku i został wydany przez Victory Records. Zespół promował nowy krążek w Australii, Japonii i USA i Kanadzie. W listopadzie zespół ryszył w swoją pierwszą trasę po Europie. W 2006 roku zespół opuścił Scott Wade. Funkcje wokalisty przejął gitarzysta Andrew Neufeld. 20 lutego 2007 roku ukazał się materiał zarejestrowany rok wcześniej w listopadzie. Album nosi tytuł Broadcasting.... W Kanadzie rozprowadzany jest przez wytwórnię Smallman Records, a w innych częściach świata przez Victory Records. Zespół zapowiedział nową płytę, noszącą nazwę Symptoms + Cures, której premiera jest zapowiedziana na 31 Sierpnia 2010r. W ramach trasy koncertowej Never Say Die 2010 Comeback Kid dał koncert w Krakowie 14 Listopada 2010, będzie to drugi koncert tego zespołu w Polsce. Natomiast w ramach trasy "Through The Noise" 2 maja 2011 planowany jest gig w Katowicach.

Skład zespołu:

Andrew Neufeld - Gitara, Wokal (2006-)
Jeremt Hiebert - Gitara (2000-)
Kevin Call - Gitara basowa (2004-)
Kyle Profetta - Perkusja (2000-)

Byli członkowie:

Scott Wade - Wokal (2000 - 2006)
Cliff Heide - Gitara basowa (2000 - 2003)
Sean Lipinski - Gitara basowa (2004 - 2004)

Dyskografia:

Demo - 2003
Turn It Around - 2003
Wake The Dead - 2005
Broadcasting... - 2007
Symptoms +Cures - 2010

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło