Diary of Dreams

66 tekstów piosenek
http://www.myspace.com/diaryofdreams

Diary of Dreams - niemiecka formacja tworząca muzykę elektroniczną o wyraźnie gotyckim zabarwieniu. Jej filarem, wokalistą, głównym kompozytorem, autorem tekstów i aranżerem jest były basista zespołu Garden of Delight - Adrian Hates, który samodzielnie wyprodukował większość albumów zespołu, tylko sporadycznie korzystając z pomocy innych. Pełny skład muzyków angażowany jest rzadko, za wyjątkiem występów na żywo.

Elementami charakterystycznymi większości utworów Diary of Dreams, poza głosem wokalisty, są głównie syntetyczne, elektroniczne brzmienia z rzadka urozmaicone prostymi partiami gitary elektrycznej oraz dość silnie zaakcentowana sekcja rytmiczna. Muzyka Diary of Dreams, choć dynamiczna, jest zarazem mroczna, a nastroju tego dopełniają teksty o charakterze egzystencjalnym.


Dyskografia

Albumy:

* Cholymelan (1994)
* End Of Flowers (1996)
* Bird Without Wings (1997)
* Psychoma? (1998)
* Cholymelan, drugie wydanie z czterema dodatkowymi utworami (1999)
* Moments Of Bloom (1999)
* One Of 18 Angels (2000)
* Freak Perfume(2002)
* Panik Manifesto, EP (2002)
* Dream Collector (2003)
* Nigredo (2004)
* Menschfeind (2005)
* Alive (2005)
* Nekrolog 43 (2007)
* (if) (2009)

Single:

* O' Brother Sleep (2001)
* Amok (2002)
* Giftraum (2004)
* The Plague (2007)
* King Of Nowhere(2009)


User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło