Disco Ensemble

50 tekstów piosenek
Disco Ensemble to fiński zespół grający post-hardcore/indie/punk.

Zespół został założony w 1996 r przez perkusistę Mikko Hakila i gitarzystę Jussi'ego Ylikoski. Początkowo nazywali się po prostu DisCo. ale zmuszeni byli zmienić nazwę na Disco Ensemble z powodu innej fińskiej grupy o tej samej nazwie.
Ciekawostką jest, że zarówno gitarzysta i basista są leworęczni.

Członkowie:

* Miikka Koivisto - wokal, klawisze
* Jussi Ylikoski - gitara
* Lasse Lindfors - bas
* Mikko Hakila - perkusja

Dyskografia:

EPki:

* Ghosttown Effect (2001)
* Memory Three Sec. (2000)

Albumy:

* Viper Ethics (2003)
* First Aid Kit (2006)
* Magic Recoveries (2008)


User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło