DJ Ötzi (Gerhard Friedle) urodził się 1971 roku w St. Johann w Tyrolu (Austria). To prawdziwa gwiazda na scenie muzyki schlager w krajach niemieckojęzycznych. Największe z jego przebojów utrzymywały się na listach przebojów ponad rok. W swoim dorobku ma 12 albumów. Najnowszy, zatytułowany "Du und ich" miał swoją premierę 29 października 2010 roku.

Dyskografia:
* 2000, Das Album (Anton feat. DJ Ötzi)
* 2001, Love, Peace & Vollgas
* 2001, Never Stop The Alpenpop
* 2002, Today Is The Day
* 2003, Flying To The Sky
* 2003, Greatest Partyhits
* 2004, Ich war immer der Clown
* 2006, I Am The Musicman
* 2007, Sternstunden
* 2007, Best Of
* 2008, Hotel Engel
* 2010, Du und ich

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło