Earth Crisis to amerykański (Syracuse) Straight Edge'owy, wegański zespół z pogranicza hardcore/metalcore, powstały w roku 1992. W skład zespołu pierwotnie wchodzili:
* Karl Buechner - śpiew
* Scott Crouse - gitara
* Ian "Bulldog" Edwards - bas
* Dennis Merrick - perkusja

W roku 1998 do zespołu doszedł Erick Edwards, drugi gitarzysta.
Zespół znany był ze swojego politycznego aktywizmu, szerzył także poszanowanie dla praw zwierząt. Był to prawdopodobnie najważniejszy zespół, który wnosił takie wartości na scenę HC w latach '90.
Dyskografia [LP]:

1995 - Destroy the Machines
1996 - Gomorrah's Season Ends
1998 - Breed the Killers
2000 - Slither
2001 - Last of the Sane

W roku 2001 Earth Crisis rozpadło się, grając ostatni koncert na Hellfest w Syracuse. Karl Buechner, Bulldog i Erick Edwards założyli zespół Freya.

W roku 2006 zespół reaktywował się.
W roku 2009 wydał nowy album "To The Death" nakładem "Century Media"

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło