Hole - teksty piosenek
Hole - zespół założony w 1989 w Los Angeles, oficjalnie rozwiązany w 2002. Grający alternatywny rock lub - sugerując się ówczesnym seattlesowskim ruchem muzycznym, który zyskał popularność w latach 90-tych - grunge. Oryginalny skład: Courtney Love (wokal, gitara), Kristen Pfaff (bas), Caroline Rue (perkusja) oraz Eric Erlandson (gitara). Formacja uzyskała szczególny rozgłos za sprawą albumu Live Through This, wydanego w 1994, zaliczanego do najważniejszych albumów alternatywnych dekady. 1 stycznia 2010 Courtney Love zapowiedziała, że nadchodzący album Nobody's Daughter - w zamierzeniu solowy - ukaże się pod szyldem Hole. Nowy skład obok Courtney tworzą: Micko Larkin (gitara), Shawn Dailey (bas) oraz Stu Fisher (perkusja).

Dyskografia:
1989 - Pretty on the Inside
1994 - Live Through This
1995 - Ask For It EP
1997 - The First Session EP
1997 - My Body, the Hand Grenade
1998 - Celebrity Skin
27 IV 2010 - Nobody's Daughter

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło