Jet - rockowy zespół pochodzący z Australii. Powstał w Melbourne w 2001 roku. Debiutowali w 2003 r. płytą Get Born.
Jet grają rock i nawiązują do starszych nurtów tej muzyki. Krytykowani przez znawców, którzy twierdzą że tak już się grało przyznają, że inspirację czerpią m.in. z twórczości Queen, The Beatles, Oasis czy AC/DC.

Skład:
* Nic Cester - gitara, wokal
* Chris Cester - perkusja
* Cameron Muncey - gitara elektryczna
* Mark Wilson - gitara basowa

Dyskografia:
* More Light Than Shade (2002, EP)
* Dirty Sweet (2003, EP)
* Get Born (2003)
* Rarae Tracks (2004)
* Shine On (2006)
* Shaka Rock (2009)





User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło