Kim Wilde - teksty piosenek
Kim Wilde (ur. 18 listopada 1960 w Londynie, Wielka Brytania) - angielska piosenkarka. Zadebiutowała w 1981 z piosenką "Kids in America", który trafił na 2 miejsce angielskiej listy przebojów. Ma męża Hala Fowlera i dwójkę dzieci: syna Harry Tristan (1998) i córkę Rose Elizabeth (2000).

Dyskografia

* 1981: Kim Wilde
* 1982: Select
* 1983: Catch as Catch Can
* 1984: Teases & Dares
* 1986: Another Step
* 1988: Close
* 1990: Love Moves
* 1992: Love Is
* 1993: The Singles Collection 1981-1993
* 1995: Now & Forever
* 2006: Never Say Never
* 2010: Come out and play
* 2011: Snapshots
Najważniejsze utwory

* Cambodia
* Chequered Love
* Hey Mister Heartache
* Kids in America
* Love Blonde
* View from the Bridge
* You Came
* You Keep Me Hangin' On
* Never Trust a Stranger
* Anyplace Anywhere Anytime (duet z Neną)
* You Came 2006
* Perfect Girl
* Game Over
* I Fly
* Cambodia (remiks)
* Love is Holy
* Who Do You Think You Are?
*LIghts down low


User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

rss

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło