Lara Fabian urodziła się jako Lara Crokaert 9 stycznia 1970 roku w Etterbeek, w Belgii. Jest znaną belgijsko-kanadyjską wokalistką śpiewającą głównie po francusku, znana z siły głosu i perfekcyjnej techniki śpiewu. Czasami śpiewa również po angielsku, włosku (np. Adagio) i hiszpańsku. Zaśpiewała także raz po portugalsku i niemiecku, mimo że nie mówi w tych językach. Sprzedała 12 milionów płyt na całym świecie.
Do jej najbardziej znanych piosenek należą: I Will Love Again, Je t'aime, I Am Who I Am, No Big Deal oraz cover piosenki zespołu Black - Wonderful Life.

Dyskografia:
* Lara Fabian (1991) (fr.)
* Carpe Diem (1994) (fr.)
* Pure (1997) (fr.)
* Lara Fabian Live (1998) (live - fr.)
* Lara Fabian (2000) (ang.)
* Nue (2001) (fr.)
* Live (2002) (live)
* En Toute Intimité (2003) (live - fr.)
* A Wonderful Life (2004) (ang.)
* 9 (2005) (fr.)
* Un regard 9 LIVE (2006) (live - fr.)
* Toutes Les Femmes En Moi (2009)
* Every Women In Me (2009)
* Mademoiselle Zhivago (2010)
* Best Of (2010)

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło