Maria McKee - teksty piosenek
Maria Louise McKee (ur. 17 sierpnia 1964, Los Angeles) - amerykańska piosenkarka.
Jest siostrą przyrodnią piosenkarza Bryana MacLeana.
W 1982 była współzałożycielką zespołu Lone Justice, z którym wydała dwie płyty. W 1989 rozpoczęła karierę solową, wydając płytę nazwaną własnym imieniem i nazwiskiem. Wielką popularność przyniósł jej pochodzący z tego albumu utwór Show Me Heaven. Pojawił się on także w filmie Days of Thunder.

Dyskografia:
Lone Justice:
- Lone Justice (1985)
- Shelter (1986)
Albumy solowe:
- Maria McKee (1989)
- You Gotta Sin to Get Saved (1993)
- Life Is Sweet (1996)
- Ultimate Collection (2000)
- High Dive (2003)
- Live in Hamburg (2004)
- Peddlin' Dreams (2005)

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

rss

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło