Michael Bublé (ur. 9 września 1975 w Burnaby w Kolumbii Brytyjskiej) - kanadyjski wokalista jazzowy, swingowy i aktor. W 2003 nagrał album Michael Bublé, który zdobył sporą popularność na całym świecie. Bublé dysponuje oryginalną, ciepłą barwą głosu. Wykonuje głównie covery (m.in. The Beatles, Raya Charlesa, Bee Gees), współpracował m.in. ze Stevie Wonder'em i Chris Botti'm.

Dyskografia

* First Dance (1996)
* BaBalu (2001)
* Dream (2002)
* Michael Bublé (2003)
* Let It Snow (EP) (2003)
* Come Fly With Me (2004)
* It's Time (2005)
* Caught in the Act (album live) (2005)
* With Love (EP) (2006)
* Call Me Irresponsible (2007)
* Crazy Love (2009)
* Crazy Love (Hollywood Edition) (2010)
* Christmas (2011)

Filmografia

* Duets (2000)
* Totally Blonde (2001)
* The Snow Walker (2003)

http://michaelbuble.com/

Źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Michael_Bubl%C3%A9

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło