Molesta Ewenement (początkowo Mistic Molesta, Molesta), to polska grupa muzyczna wykonująca rap. Powstała 1995 roku w Warszawie z inicjatywy raperów Piotra Więcławskiego (pseud. Vienio) i Pawła Włodkowskiego (pseud. Włodi). W 1998 roku ukazał sie debiutancki album grupy pt. "Skandal", poprzedzony utworem wydanym na kompilacji Smak B.E.A.T. Records (1997). Rok później (1999) ukazał sie drugi album pt. "Ewenement", a do grupy dołączył Tomek Szczepanek (pseud. Pelson). Kolejny album, zrealizowany już jako kwartet wraz z Robertem Darkowskim (pseud. Wilku) zatytułowany "Taka Płyta...", wydano w 2000 roku. Tego samego roku z inicjatywy zespołu powstaje wytwórnia płytowa pod nazwą Baza Lebel. W 2003 roku został wydany dwupłytowy album Molesty. Była to reedycja dwóch wcześniejszych albumów - "Ewenementu" i "Skandalu". Album został wydany w związku z wyczerpaniem nakładów pierwszych płyt grupy.

Jesienią 23 października 2006 roku, ukazała się szósta płyta grupy pt. "Nigdy nie mów nigdy". W celach promocyjnych do utworu pt. "Powrót" zrealizowano teledysk. Ponadto na wydawnictwie gościnnie wystąpili m.in. Eldo, Jamal, Koras, Pjus, Socha i Setka.

18 września 2008 r. został wydany kolejny krążek Molesty zatytuowany "Molesta + kumple". Album promuje numer "Nikt i Nic" (feat. Wigor). Na płycie gościnne możemy usłyszeć: Eldokę, Ostrego, Wigora, Fu, Pezeta, Mesa, Kosiego, Ero, Pablopavo, Grizzleego, Emila Blefa, Olgę S., czy Fisza.

Obecny skład:
* Vienio - Piotr Więcławski
* Włodi - Paweł Włodkowski
* Pelson (dawniej Pele, lub Tomi) - Tomasz Szczepanek

Dyskografia:

Albumy
* (1998) Mistic Molesta - Skandal
* (1999) Molesta - Ewenement
* (2000) Molesta Ewenement - Taka Płyta...
* (2001) Molesta & Przyjaciele - Radio Ewenement 5 G Fm
* (2003) Molesta - Skandal & Ewenement (Reedycja - 2CD)
* (2006) Molesta Ewenement - Nigdy Nie Mów Nigdy
* (2008) Molesta Ewenement - Molesta + kumple
Single
* (1999) Molesta - Armagedon
* (1999) Molesta Ewenement - Co Jest Nauczane?
* (2000) Molesta Ewenement - Będzie Dobrze, Dzieciak
* (2000) Molesta Ewenement - Miejskie Bagno/Dla Dzieciaków
* (2000) Molesta Ewenement - Muzyka Miasta
Winyle
* (2001) Molesta - Co Jest Nauczane?
Teledyski
* (1999) Molesta Ewenement - Co Jest Nauczane?
* (2000) Molesta Ewenement - Będzie Dobrze, Dzieciak
* (2000) Molesta Ewenement - Muzyka Miasta
* Molesta Ewenement - Wiedziałem, Że Tak Będzie
* Molesta Ewenement - Wszystko Co Najlepsze
* Molesta Ewenement - Iść Swoją Drogą
* (2006) Molesta Ewenement - Powrót
* (2006) Molesta Ewenement - Ty Wiesz Że...
* (2006) Molesta Ewenement - Tak Miało Być
* (2008) Molesta Ewenement - Nikt i Nic
* (2009) Molesta Ewenement - Martwie Się (feat. Ero, Pablopavo)
* (2009) Molesta Ewenement - Na Wszelki Wypadek

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło