Myslovitz

140 tekstów piosenek
Acidland 4 komentarze
myslovitz
Aleksander 11 komentarzy
Myslovitz
Blue Velvet 2 komentarze
Myslovitz
Chłopcy 3 komentarze
Myslovitz
cięgle ty 3 komentarze
Myslovitz
Deszcz 1 komentarz
Myslovitz
Dla ciebie 5 komentarzy
Myslovitz
Dla Ciebie 4 komentarze
Myslovitz
Do utraty tchu 4 komentarze
Myslovitz
Gadające głowy 5 komentarzy
Myslovitz
Good Day My Angel 12 komentarzy
Myslovitz



strony: 1 2 3 »

Myslovitz - teksty piosenek
Myslovitz to polski zespół rockowy, założony w 1992 w Mysłowicach przez Artura Rojka i Wojtka Powagę. W pierwszym składzie znaleźli się także perkusista Marcin Porczek i basista Rafał Cieślik. Ich muzyka zawierała elementy college rocka, shoegaze i (tu zdania są podzielone, a sam zespół tej etykietki nie znosi) britpopu, choć obecnie kieruje się w rejony bardziej alternatywne. Ze względu na ciągłe poszukiwania muzyczne bywają nazywani przez krytyków „polskim Radiohead". Od 2003 roku wytwórnia EMI oraz MTV Europa próbują wypromować ich na rynku międzynarodowym (bez większych sukcesów). Grupa wzięła swoją nazwę od Mysłowic, miasta rodzinnego muzyków (niem: Myslowitz), położonego na Śląsku, w Górnośląskim Okręgu Przemysłowym.

Muzycy

Obecny skład zespołu:
* Artur Rojek - śpiew, gitara
* Wojciech Powaga - gitara
* Przemysław Myszor - gitara, instrumenty klawiszowe
* Jacek Kuderski - gitara basowa
* Wojciech Kuderski ("Lala") - perkusja


Dyskografia

* 1995 Myslovitz (MJM Music PL)
* 1996 Sun Machine (Sony Music Polska)
* 1997 Z rozmyślań przy śniadaniu (Sony Music)
* 1999 Miłość w czasach popkultury (Sony Music), (podwójna platynowa płyta)
* 2002 Korova Milky Bar (Sony Music Polska) , (platynowa płyta)
* 2003 The Best Of (Sony Music Polska), (platynowa płyta)
* 2003 Korova Milky Bar (wersja anglojęzyczna) (Capitol/EMI Pomaton)
* 2004 Skalary, mieczyki, neonki (Capitol/EMI Pomaton)
* 2006 Happiness Is Easy (Capitol/EMI Pomaton), (platynowa płyta)
* 2011 Nieważne jak wysoko jesteśmy... (EMI Music Poland), (złota płyta)

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Prześlij swoją opinię

Napisz do nas i podziel się swoimi uwagami lub sugestiami.
Twoje zdanie jest dla nas bardzo ważne.

wpisz wiadomość

podpis
adres e-mail

tylko jeśli chcesz otrzymać odpowiedź.

Wspomóż Wywrotę

Jeśli podoba ci się to, co robimy – wspomóż naszą działalność:
kwota:
Twoje wsparcie finansowe pozwoli nam na rozwój serwisu. Usługa realizowana jest przez serwis dotpay.pl obsługujący wszystkie popularne metody płatności.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło
współpraca