Pitbull - Armando Perez, (ur. 14 stycznia 1981 w Miami na Florydzie) raper o latynoskich korzeniach. Zdobywał popularność stopniowo, często pojawiając się na mixtape'ach. Został zauważony dopiero gdy wystąpił w nagraniu "Lollipop" u Luke'a, wtedy tez podpisał kontrakt na płytę i poznał Lil Jona. Jego debiutancki album wyprodukowany w dużym stopniu przez Lil Jona stał się dużym hitem 2004 roku. Dotarł do 14 miejsca na liście "Billboardu". Muzyka Pitbulla to mieszanka crunku, miami bassu, g-funku, ocierając się o reggaeton.

Dyskografia:

-2004: M.I.A.M.I.: Money Is a Major Issue

* Wydana: 24 sierpnia 2004
* Label: TVT

-2006: El Mariel

* Wydana: 17 października 2006
* Label: TVT

-2007: The Boatlift

* Wydana: 27 listopad 2007
* Label: TVT

-2009: Rebelution

* Wydana: 1 września 2009

-2010: Armando

*Planowanie wydanie: 15 czerwca 2010

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło