Ricky Martin, właściwie Enrique Jose Martín Morales (ur. 24 grudnia 1971 w Hato Rey, San Juan, Portoryko), portorykański wokalista popowy, sławę zyskał już jako dziecko występując w grupie muzycznej Menudo. Od 1990 roku występuje samodzielnie, zyskując tytuł gwiazdy na scenie muzyki latynoamerykańskiej będąc głównym jej propagatorem. Przyczynił się tym samym do sukcesów takich artystów jak Enrique Iglesias, Jennifer Lopez, Shakira oraz Juanes.
W sierpniu 2008 został ojcem synów bliźniaków, które urodziła mu matka zastępcza. W czerwcu 2009 na łamach hiszpańskiego magazynu TV Aqui oznajmił, że jest biseksualistą, a w 2010 roku wyznał całemu światu, że jest "szczęśliwym gejem".

Dyskografia :

1991: Ricky Martin
1993: Me Amaras
1995: A Medio Vivir
1997: Vuelve
1999: Ricky Martin
2000: Sound Loaded
2001: La Historia
2003: Almas Del Silencio
2005: Life
2006: MTV Unplugged
2007: Black & White Tour
2008: Ricky Martin 17
2011: Música + Alma + Sexo



User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło