Shout - teksty piosenek
Shout - polski zespół rockowy założony w 1985 roku w Kłodzku. Shout prezentuje lekki hard rock połączony z rock'n'rollem. Od początku liderem zespołu był wokalista i gitarzysta Marek Terlecki, który również był autorem większości tekstów. Największe przeboje to: Przepraszam za miłość, Musisz być moja i Tylko dla Ciebie

Skład

* Marek Terlecki - gitara, wokal
* Marek Makarewicz - bas (od 1987-1995, od 2004)
* Tomasz Wojtala - gitara (do 1987)
* Arkadiusz Nowak gitara (1987-1993)
* Tomasz Chiniewicz - perkusja
* Artur Załucki - (od 1993)
* Krzysztof Mitan - bas (do 1987)
* Marcin Wełyczko – gitara (od 2004)
* Tomek Jastrzębski – bas (2004)

Dyskografia

* 1993 Przepraszam za miłość
* 1993 Jak we śnie
* 1993 Ballady (Shout i Przyjaciele)
* 1994 Aż do krwi
* 1995 10 lat
* 1995 Ballady
* 2005 005
* 2006 Nie-Trendy Rock


User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło