Strachy na Lachy

47 tekstów piosenek
Strachy na Lachy - teksty piosenek
Strachy Na Lachy (właściwie Międzymiastówka Muzykująca Strachy Na Lachy) to formacja stworzona przez Krzysztofa "Grabaża" Grabowskiego oraz Andrzeja "Kozaka" Kozakiewicza w 2002 roku.

Zespół na początku znany był jako Grabaż + Ktoś Tam Jeszcze, jednak po ich pierwszym koncercie w Legnicy zespół zmienił nazwę na Grabaż i Strachy Na Lachy i w składzie Grabaż, Kozak, Longin i Maniek ruszył w pierwszą trasę koncertową. Po niej do zespołu dołączyli Kuzyn oraz Anem, a sam zespół zmienił nazwę na Międzymiastówka Muzykująca Grabaż i Strachy Na Lachy. Pod koniec 2003 roku ukazała się pierwsza płyta zespołu, Strachy Na Lachy. Na początku września 2005 decyzją lidera z nazwy zostaje usunięte słowo Grabaż i zespół otrzymuje nazwę Strachy Na Lachy. W tym samym czasie do zespołu oficjalnie zostaje przyjęty nowy członek - Pan Areczek, akordeonista.

Skład:

Krzysztof "Grabaż" Grabowski - śpiew, gitara
Andrzej "Kozak" Kozakiewicz - gitara
Rafał "Kuzyn" Piotrkowiak - perkusja
Longin "Lo" Bartkowiak - gitara basowa
Mariusz "Maniek" Nalepa - konga, gitara, harmonijka ustna, śpiew
Arkadiusz "Pan Areczek" Rejda - akordeon

Byli członkowie:

Sebastian "Anem" Czajkowski - instrumenty klawiszowe - do września 2007

Dyskografia:

Płyty:

2003 - Strachy Na Lachy
2005 - Piła Tango
2007 - Autor
2008 - Zakazane Piosenki
2010 - Dodekafonia

Single:

2005 - Dzień dobry kocham Cię
2006 - Piła Tango
2006 - Moralne salto
2007 - Jedna taka szansa na 100
2007 - Czerwony autobus
2008 - Po prostu pastelowe
2009 - Żyję w kraju
2010 - Ostatki - nie widzisz stawki
2010 - Twoje oczy lubią mnie

Teledyski:

2003 - Krew z szafy
2004 - BTW - mamy tylko siebie
2005 - Dzień dobry, kocham Cię
2006 - Piła tango
2006 - Moralne Salto
2007 - Jedna taka szansa na 100
2007 - Czerwony autobus
2008 - Po prostu pastelowe
2009 - Żyję w kraju
2010 - Ostatki - nie widzisz stawki
2010 - Twoje oczy lubią mnie
2010 - Żyję w kraju

źródło:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Strachy_na_lachy

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis
rss więcej artykułów »

rss

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło