The Cars - teksty piosenek
Kapela powstała w 1976 roku w Newton /Massachusetts/ działa w Bostonie do 1988.
Formacja nagrała 6 albumów, ale zasłynęła przede wszystkim z przełomowych wideoklipów, które stały się już legendą MTV, takich jak choćby "You Might Think", "Magic" i "Drive". Najbardziej znane piosenki formacji to wspomniany już "Drive", "Tonight She Comes", "Shake It Up" i "You Are The Girl".

Skład
Ric Ocasek właśc Richard Otcasek- voc, g.
Elliot Easton właśc Elliott Shapiro- g, Voc.
Ben Orr właśc Benjamin Orzechowski b, voc,
David Robinson- dr.


Dyskografia

* The Cars 1978 Elektra
* Candy-O 1979 Elektra
* Panorama 1980 Elektra
* Shake It Up 1981 Elektra
* Heartbeat City 1984 Elektra
* Greatest Hits 1985 Elektra
* Door to Door 1987 Elektra
* Just What I Needed: The Cars Anthology 1995 Elektra/Rhino
* The Cars: Deluxe Edition 1999 Elektra/Rhino
* Shake It Up & Other Hits 2001 Flashback
* Complete Greatest Hits 2002 Elektra/Rhino
* The Essentials 2005 WEA International
* Move Like This 2011 Hear Music/Concord Music Group



User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło