Travis - teksty piosenek
Travis - zepół indie-rockowy, powstały w Glasgow, w Szkocji w 1990r. Początkowo tworzyli go: Chris i Geoff Martyn, Andy Dunlop, Neil Primrose i Catherine Maxwell. Po rozstaniu z wokalistką, jesienią 1991 do zespołu dołączył Francis Healy. Kwartet wydał sześć albumów, w 2008r. została wydana ich kolejna płyta - "Ode to J. Smith".

W 2004r. zespół przybył na 3 dni do Polski, by na warszawskiej Pradze nakręcić teledysk do ich kolejnego singla "Love Will Come Through" z płyty "12 Memories".

Skład zespołu:
* Francis Healy - wokal i gitara (23.07.1973r., Stafford, Szkocja)
* Dougie Payne - bass (14.11.1972r., Glasgow, Szkocja)
* Neil Primrose - bębny i perkusja (20.02.1972 r., Cumbernauld, Szkocja)
* Andy Dunlop - gitara (16.03.1972 r., Glasgow, Szkocja)

Dyskografia:
* Good Feeling (8.09.1997)
* The Man Who (24.05.1999)
* The Invisible Band (11.06.2001)
* 12 Memories (13.10.2003)
* Travis: Singles (1.11.2004)
* The Boy With No Name (7.05.2007)
* Ode to J. Smith (29.09.2008)


User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło