Unleashed to szwedzka grupa muzyczna wykonująca death metal. Powstała w 1989 roku w Kungsangen z inicjatywy Johnnego Hedlunda, znanego z występów w grupie muzycznej Nihilist. Jako ciekawostkę należy dodać, że album koncertowy Eastern Blood - Hail To Poland (Live) został nagrany między innymi podczas koncertu grupy w katowickim Mega-Clubie (przy czym Johnny utrzymuje, że dowiedzieli sie o "Eastern..." dopiero po wydaniu owego albumu od dziennikarzy - przyp. Venom (wywiad w MH)).


Dyskografia

Dema
* 1990 The Utter Dark
* 1990 The Utter Dark Revenge
* 1990 Century Media Promo Tape

EPki
* 1990 Revenge (EP)
* 1991 And The Laughter has died... (EP)

Albumy
* 1991 Where No Life Dwells
* 1992 Shadows In The Deep
* 1993 Live In Vienna '93 (Live)
* 1993 Across The Open Sea
* 1995 Victory
* 1996 Eastern Blood - Hail To Poland (Live)
* 1997 Warrior
* 2002 Hell's Unleashed (LP)
* 2003 ...And We Shall Triumph In Victory (BOX)
* 2004 Sworn Allegiance
* 2006 Midvinterblot
* 2008 Hammer Battalion
* 2010 As Yggdrasil Trembles

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło