Whitesnake - teksty piosenek
Whitesnake - brytyjski zespół hard rockowy stworzony przez byłego wokalistę Deep Purple, Davida Coverdale'a.

Grupa powstała w połowie lat 70., zyskując największą popularność w latach 80. Przez jej skład przewijali się m.in. Jon Lord, Ian Paice z Deep Purple, Bernie Marsden, Micky Moody, Steve Vai. Po licznych zmianach personalnych, w 1984 Whitesnake wydał udany album Slide It In, zaś największe przeboje zespołu - Here I Go Again oraz Is This Love - pochodzą z płyty Whitesnake z 1987 r. Po wydaniu w 1989 albumu Slip of the Tongue ze Stevem Vaiem, zespół milczał aż do 1997 (jeśli nie liczyć kolekcji Greatest Hits z 1994), kiedy to światło dzienne ujrzała płyta Restless Heart. W 2003 roku grupa odbywała trasę koncertową z okazji 25-lecia swego istnienia.

Dyskografia

Snakebite (1978)
Trouble (1978)
Live At Hammersmith (1978)
Lovehunter (1979)
Ready an' Willing (1980)
Live...In The Heart Of The City (1981)
Come an' Get It (1981)
Saints&Sainners (1982)
Slide It In (1984)
Whitesnake1987 (1987)
Slip Of The Tongue (1989)
Greatest Hits (1994)
Restless Heart (1997)
Starkers In Tokyo (1997)
Silver Anniversary Collection (2003)
The Early Years (2004)
The Definitive Collection (2006)
Live...In The Still Of The Night DVD/CD (2006)
Live...In The Shadow Of Blues (2006)
Good To Be Bad (2008)
Forevermore (2011)

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło