20 lat Wywroty
Jacek Wójcicki (ur. 21 stycznia 1960 w Krakowie) - aktor, śpiewak, krakowski artysta, jeden z członków nieformalnej grupy (kabaretu) występującej w Piwnicy pod Baranami. Ukończył Wydział Aktorski w Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej w Krakowie.

Nagrody i wyróżnienia: Nagrody na Przeglądzie Piosenki Aktorskiej we Wrocławiu (1986) i Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w Opolu (1987).

W latach 1992-1997 aktor Kabaretu Olgi Lipińskiej, gdzie wcielił się w postać "pana Jacka" oraz śpiewał piosenki do tekstów Konstantego Ildefonsa Gałczyńskiego.

Dyskografia:

1992: Live Character
1995: Nie bój się anioła (reedycja: 1998)
2000: Kolędy polskie (gościnnie: Beata Rybotycka) (Dziennik Polski)
2003: Budzik - Cztery humory roku (m.in. Jacek Wójcicki)
2006: Piosenki Pana Tenorka.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
rozwiń opis

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło