Szczur poszukiwany

Tekst piosenki

  • Tekst piosenki Arian
Jolancie M.

biegnij, szczurze biegnij
w romansach, w miastach, w sztafecie
knując fortele czerpiesz z ludzi
poświęciłbyś każdego w pogoni za łupem

panoszy się szczurze plemię
zwęszyło krew, podgryza drabinę
omija trucizny, uchodzi z pułapki
przynosi chorobę, zgryzotę, płacz

nie starczy miejsca w niebie dla wszystkich
pozostaną zawiedzeni, przeklęci, odtrąceni
ziemię przemienili w szczurze błoto
bagno strat, marzeń, utopii




Oceń to opracowanie
Historia
Kontrybucje:
Arian
Arian
anonim